5 Temmuz 2015 Pazar

YAĞSIZ TAVUK KAVURMASI

Tavuk göğüs etinden yaptığım bu yemek hem çok basit, hem de gerçekten lezzetli oluyor.

Malzemeler

1-300-400 gram kadar kuşbaşı tavuk göğüs eti.
2-1 veya 2 adet kuru soğan.
3-1 diş sarımsak.
4- Yarım çay bardağı su.
5-Tuz, karabiber,kekik.

Piyazlık olarak doğradığım soğanların ve küçük küçük doğradığım sarımsakların üzerine tavukları ekliyorum. Çok derin bir tencere olmamasını tavsiye ederim. Baharatları ve suyu ekledikten sonra, en kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyorum. Ocaktan almadan, tavuklar altın sarısı olana kadar karıştırıyorum. İsteğe göre, bu aşamada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenebilir ancak yağsız olarak da lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder