Şeker tüketimini kestikten sonraki en büyük sorunlardan biri, zamanla farklı lezzet arayışına yönelmeniz. Özellikle yaz günlerinde, meyve öğünü için muz ile yaptığım bu tarif, dondurma yeme isteğimi bastırıyor.
MALZEMELER
1-Bir adet muz.
2-Üç yemek kaşığı kadar yoğurt.( İsteğe bağlı. Ben meyve ve yoğurt-sütü bir arada tükettiğim öğünlerde kullanıyorum.)
Muzları,ince halkalar halinde kesip, tabağa diziyorum. Yanına, yoğurdu koyuyorum ve üzerini streç film ile kapatıyorum. 2 saat kadar derin dondurucuda beklettikten sonra, blenderda parçalıyorum. Sıcak yaz günleri için hem kolay, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir ara öğün elde ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder