3 Temmuz 2015 Cuma

MUZLU(MUZDAN) DONDURMA

Şeker tüketimini kestikten sonraki en büyük sorunlardan biri, zamanla farklı lezzet arayışına yönelmeniz. Özellikle yaz günlerinde, meyve öğünü için muz ile yaptığım bu tarif, dondurma yeme isteğimi bastırıyor.

MALZEMELER
1-Bir adet muz.
2-Üç yemek kaşığı kadar yoğurt.( İsteğe bağlı. Ben meyve ve yoğurt-sütü bir arada tükettiğim öğünlerde kullanıyorum.)

Muzları,ince halkalar halinde kesip, tabağa diziyorum. Yanına, yoğurdu koyuyorum ve üzerini streç film ile kapatıyorum. 2 saat kadar derin dondurucuda beklettikten sonra, blenderda parçalıyorum. Sıcak yaz günleri için hem kolay, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir ara öğün elde ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder