Tam buğday ekmeğinin tadını sevsem de, arada ufak değişikler şart. 100 gram tam buğday ekmeği 259 kalori. Bugün marketten aldığım TAM BUĞDAY UNLU LAVAŞta ise 100 gramda 275 kalori bulunuyor. Arada, bu kadar küçük değişiklikler yapılabilir.
MALZEMELER
200 gram tavuk göğsü. (ben uzun uzun doğradım)
nar sirkesi
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytin yağı.
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kekik ve toz kırmızı biber.
3-4 adet minik domates.
1 adet tam buğday unlu lavaş ekmeği.
Öncelikle tavuk eti, 1 adet soğanın suyu, 1 diş sarımsak rendesi,zeytin yağı,2 damla nar sirkesi ve tuz/karabiberi karıştırdım. Ben 1 saat kadar beklettim ancak daha uzun süre de bekletilebilir. Kızgın tavaya tavukları yerleştirdim, aralarına da ikiye kestiğim küçük domatesleri ekledim. Toz biber ve kekiği pişirirken içine kattım. Tavuklar sularını çekip, altın sarısı olana kadar pişirdim.
Tost makinesinde ısıttığım lavaş ekmeği ile beraber gerçekten lezzetli bir "dürüm" oldu.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder